RK Buk Banja Luka
RAFTING SEKCIJA

RAFTING SEKCIJA

Jesi li znao/la da u Banjaluci, najvećem gradu Republike Srpske, i ti možeš osjetiti nevjerojatnu dozu adrenalina i pozitivne energije u jednom od rafting čamaca i to na krajiškoj ljepotici, rijeci Vrbas

Je li ti se ikada desilo da već duže vrijeme želiš i planiraš nešto, međutim nikako da se „poklope zvijezde“? Pretpostavljam da jeste. Zatim, odjednom, sve se posloži. Upravo to se dogodilo kada je u pitanju odlazak na rafting zahvaljujući Rafting klubu Buk– Odgovara li vam 29.07. u 13.45?; – Odgovara, ali nas je troje, nemamo grupu od 6-8 osoba!; – Ništa se ne brinite, vidimo se.

Prije nego što vas upoznamo sa svim čarima raftinga, odmah eliminišimo uvjerenje da na rafting možeš ići samo ukoliko posjeduješ grupu od 6-8 osoba. Ne! Zahvaljujući sjajnoj organizaciji skiperi spomenutog kluba, zajedno sa drugim članovima, formirat će grupu spajanjem više manjih grupa , steći ćeš nova poznanstva, čuti i dijeliti zanimljive priče, zajedno se smijati, plivati, skakati u vodu i veslati kao jedno, a za sve to vrijeme bit ćeš u sigurnim rukama skipera sa dugogodišnjim iskustvom.

S potpunim pravom kažemo „u sigurnim rukama“ jer je zaista tako zbog toga što su neki od njih ovjenčani sa čak 4 Europske medalje i jednom Svjetskom, dok gotovo svi imaju preko 10 godina iskustva. Uz malo sreće Dejan Marković, jedan od ponosnih vlasnika spomenutih medalja, bit će skiper baš tvog čamca. Dovoljno dobar razlog da strahu kažeš „Doviđenja!“, zar ne? 😊

Rafting klub Buk postoji od davne 1976. godine, a danas u svojoj ponudi ima ture duge 17 i 22 km. Početna tačka, tj. mjesto na kojem ćeš dobiti obaveznu opremu – kacigu, prsluk i namjensku obuću, nalazi se na lokaciji Jesenjinova 1, a nakon toga kombijem do mjesta početka nezaboravne trosatne avanture. 😊 Nakon kratke obuke u vezi s tim kako i kada veslati i nakon što su svi osigurani kacigom i prslukom, ali i veslom, može početi dan kada ćeš se spustiti niz Vrbas , dan kada će netko imati priliku da pobijedi strah od visine, ali i kada će osjetiti čari body raftinga.

Nebitno da li si iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije ili bilo koje druge zemlje svijeta, ukoliko odlučiš posjetiti Banja Luku i osjetiti sve njene čari onda je svakako najveća preporuka upravo rafting na Vrbasu. Odaberi dan, odaberi satnicu, kontaktiraj Rafting klub Buk i prepusti se rijeci.

P.S. Rafting klub Buk začetnik je ideje „Full Moon“ raftinga što podrazumijeva sve opisano, ali uz pun mjesec! Primamljivo? Veoma! Pažljivo prati kada je naredna noćna avantura, pa na vrijeme rezerviši svoj termin.

Za sve informacije kontaktirajte Dejana Markovića na tel. +387 65/992-160…ili

https://www.instagram.com/raftingbuk/

https://web.facebook.com/rafting.buk